verkkosivut

Tuotanto alusta loppuun

Teksti, kuvat, muotoilu, koodaus, palvelin ja ylläpito. Myös vaativat ratkaisut, kuten verkkokauppa, verkkolehti tai oppimisympäristö.

Miten hyvät kotisivut luodaan

Nykyaikaiset kotisivut ovat työkalu. Aika, jolloin niitä käytettiin lähinnä näyteikkunana, meni jo.

1. Sano tärkein asia ensin

Kun vierailija saapuu sivullesi ensi kertaa, hän tekee tavallisesti johtopäätöksen sekunnin murto-osassa. Kolme neljästä kävijästä tekee valintoja designin perusteella.

2. Vangitse huomio

Ensivaikutelmista 94 prosenttia perustuu yksinomaan ulkoasuun. Kävijällä on ensivaikutelma sivustasi ennen kuin hän on lukenut sanaakaan tekstiä.

3. Pidä ilme yhtenäisenä

Yhtenäinen ilme vaikuttaa lopputulokseen myönteisesti. Selkeät sivut vastaavat mutkattomasti kysymyksiin: A. kuka minä olen, B. mitä minä teen ja C. mitä sivuillani voi tehdä. 

Tyhjä tila antaa sivusi elementeille tilaa hengittää ja rauhoittaa visuaalisesti. Tyhjällä tilalla saadaan aikaan helppolukuisuutta ja havaitsemisen helppoutta. 

4. Ohjaa katsetta

Käytä kontrasteja väreissä ja typografiassa. Se rikastaa ilmettä ja ohjaa lukijaa. Valolla vaikuttaminen edellyttää varjoa, kirkas väri tarvitsee seurakseen neutraalin. 

Näytä ihmisen kasvot. Kasvot herättävät tunnepohjaisia reaktioita, empatiaa, onnea, jännitystä ja iloa. Psyykemme on ohjelmoitu lukemaan kasvoja ja ilmeet ohjaavat reaktioita.

Voit siirtyä sivustoille klikkaamalla kuvaa. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.