UX (User Experience) ja UI (User Interface Design)

UX/UI

käyttöliittymäsuunnittelu

Design ei ole vain sitä, miltä se näyttää, vaan myös miten se toimii. Luodut visuaaliset resurssit sovelletaan tuotteen käyttöliittymään siten, että käyttäjäkokemus on paras mahdollinen.

Sähköinen kanta-asiakaskortti

Suunnittelen mobiilisovelluksia, oppimispelejä, käyttöliittymiä ja verkkojulkaisualustoja. UX-projekteissa käytän alustana Adobe XD:tä.

Digitalisaation myötä moni palvelu on muuttunut sähköiseksi ja sähköisiä palveluja kehitetään koko ajan lisää. Siirtyminen uuteen ei ole kivutonta. Kaiken pitäisi olla helppoa, ymmärrettävää ja toimia luotettavasti. Näin ei tietenkään aina ole ja sen vuoksi kehitystyö on loputonta kilpajuoksua teknologian antamien mahdollisuuksien perässä.

Käyttöliittymiä on ympärillämme joka puolella tiskikoneesta mobiilisovelluksiin ja autoista verkkosivuihin. Kehitys on ollut nopeaa ja saisi olla vielä vauhdikkaampaa. Käyttöliittymän ymmärrettävyys lisää turvallisuudentunnetta ja turvallisuutta kaikkialla. Jos käyttöliittymäsi on ruma tai vaikeaselkoinen, ennuste tuotteesi menestykselle ei ole lupaava.

Kilpailu sovellusten kehitystyössä on ankaraa. Innovaatioiden suojeleminen on välttämätöntä ja sen vuoksi en esimerkiksi voi näyttää aivan mitä tahansa. Esimerkit tällä sivulla on valittu siten, että kenenkään kehitystyö ei vaarannu.

Klikkaa

Teollisissa ympäristöissä käyttöliittymillä on erityisiä vaatimuksia. Rakenteiden hierarkian ja jäsentelyn tulee tukea valtavan tietomäärän jatkuvaa seurantaa. 

Previous slide
Next slide

Sähköinen saalisilmoitus- ja kalastuspäiväkirja ohjaa käyttäjiä kestävään kalastukseen ja antaa viranomaisille tietoa vesistöjen kunnosta. Käyttöliittymä on suunniteltu huomioimaan kylmät kädet.

Klikkaa

Interaktiivinen projektinhallintaohjelma, tilaaja AnyCase.

Moni nerokas IT-ratkaisu, kuten yllä oleva, muuttuu tuotteeksi vasta visualisoinnin avulla. Käyttöliittymän suunnittelu havainnollistaa onnistumiset ja puutteet sekä mahdollistaa virheiden korjaamisen ennen kalliita markkinointiponnisteluja.

Päinvastainenkin malli on mahdollinen ja yleinen, kuten alla oleva desktopille ja tablettilaitteelle suunniteltu sävellystyökalu, jonka käyttöliittymän suunnittelin ennen ohjelmointia.

Sovelluksia kehitetään monipuolisiin tarpeisiin ja ne tuovat hyvin suunniteltuina aidosti apua arkeen.

Klikkaa

Own Voice Composer, tilaaja Spectra Music.

Ei pidä unohtaa myöskään kotisivuja tai vaativampia internetissä toimivia palveluja. Kaikille näille yhteisiä vaatimuksia ovat varmatoimisuus, standardien kunnioittaminen, käyttäjän kokemuksen vaaliminen, katseen ohjaus, pinnan jakaminen, helppokäyttöisyys ja ymmärrettävyys.

Klikkaa

Valtakunnallinen sähkökatkokartta.fi -palvelu näyttää lähes kaikkien sähköyhtiöiden jakelutilanteen ajantasaisesti.

Klikkaa

HTML5-pohjainen interaktiivinen sähköinen julkaisu Wirtu.

Klikkaa

Lipunvarausjärjestelmä