Interaktiivinen PDF-ebook

Sähkölehti Wirtu® on Viestintätoimisto Tajun hallitsema tavaramerkki.

Wirtu® on sähköinen julkaisu, joka on suunniteltu ulkoasultaan ja sisällöltään helposti ruudulta luettavaksi ja se on siksi erilainen kuin sähköiseen muotoon siirretty painettu lehti tai muu julkaisu. Wirtua luetaan Adobe Reader® -ohjelmalla. Adobe Reader® on esiasennettuna kaikkiin Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneisiin. Mac OS -käyttäjät ja ne, joilla ohjelmaa ei ole, voivat ladata sen ilmaiseksi internet-osoitteesta www.adobe.fi.

Esimerkkejä

Mallit voi ladata latauspainikkeesta. PDF on zip-pakattu, jotta se ei aukeaisi selaimessa. Vaikka selaimet osaavat avata PDF-tiedoston, niiden kyky interaktioihin on vähäistä.

Wirtu menee asiakkaan luokse

Älä ole hakukoneiden armoilla.

Wirtu on näyttävä tapa puhutella ja tukea omaa verkkoviestintää. Internetsivut eivät itsenäisesti avaudu asiakkaasi eteen, vaikka sisältösi olisi kuinka laadukasta. Wirtun voi lähettää, siihen voi liittää linkkejä, jotka ohjaavat asiakkaasi haluamaasi sisältöön.

Yli miljardi verkkosivua

Se on paljon, siihen hukkuu isompikin. Siksi voi olla vaikeaa saada viestitettyä omalla nettisivulla tapahtuneista muutoksista. 

Verkossa liikutaan lukijan ehdoilla ja liikenteen ohjaileminen perinteisin keinoin on vaikeaa ja kallista. Jatkuvan kävijävirran ylläpito on monille verkossa viestiville tahoille aivan ylimitoitettu haaste. Kävijä palaa samaan palveluun vain, jos siitä on hänelle jotain olennaista hyötyä tai iloa.

Wirtulla voit tiedottaa kohderyhmällesi aina, kun se on tarpeellista, kertoa uutisesi, kutsua asiakkaat nettikauppaasi tai antaa näyte uudistuneesta valikoimastasi.

Olisiko aika siirytä aikaan, jossa et ole enää hakukoneiden armoilla vaan päätät itse, kenelle ja miten haluat viestisi kertoa?

Jakele sähköpostilla tai nettisivuilta

Sähkölehti on internetissä täysin läpinäkyvä. Voit laittaa siihen linkkejä nettisivuille ja sähköpostiin tai tehdä jopa tietokantahakuja.

Wirtu on esite tai lehti, jonka painaminen ja jakelu eivät maksa mitään. Sen hiilijalanjälki on noin nolla, 

Wirtu tukee verkkoviestintääsi

Wirtua on helppo lukea

Wirtu toimii selkeästi, ohjaa käyttäjää eikä tyrkytä tarpeettomia teknologioita. Se avautuu koko ruudun käyttävään tilaan, jolloin esillä on vain yksi pelkistetty käyttöliittymä.

Sähkölehti avataan koko ruudulle, jolloin se käyttää näytön tilaa samaan tapaan kuin televisio. Kaikki lukijat näkevät sivun kokonaisena eikä sivun osia tarvitse rullata esiin.

Sen tuottaminen on hyvin edullista, se on sovitettavissa kaikkiin graafisiin ohjeistoihin, se on arkistointikelpoinen ja PDF-teknologia on hyväksytty ISO-standardiksi.

Esimerkki pelkistetystä käyttöliittymästä.

Huom:

Wirtu toimii parhaiten tietokoneen ruudulta ja vaakatasossa. Esimerkiksi puhelimiin esiasennetut PDF-lukuohjelmat ovat edelleen melko kehittymättömiä ja eivät täysin osaa toistaa PDF-dokumenttiin rakennettuja painikkeita, vaikka linkit toimivatkin asianmukaisesti. Painikkeet eivät näy niin kuin on tarkoitus. Wirtu ei skaalaudu pystyasentoon responsiivisesti kuten moderni verkkosivu, mutta kääntämällä puhelimen vaaka-asentoon lukeminen onnistuu.